Okulumuz Tarihçesi

TARİHÇE

Okulumuz 1938 tarihinde tek eğitmenle ve tek derslikli olarak köy odasında eğitim ve öğretime başlamıştır.1942 yılında yapılan tek derslikli okulda eğitim öğretime devam edilmiş ve 1951 yılında binaya bir derslik daha ilave edilmiştir.

1974 yılında 3 derslikli bir bina yapılmıştır. 1993 yılında 2 katlı ve 5 derslikli bir bina yapılmış ve 1994-1995 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuz 8 yıllık ilköğretim olmuştur. Okulumuzun Kılıçlı Köyü İlkokulu olan adı, Kılıçlı İlköğretim Okulu olmuştur.

1998 yılında Adana'da meydana gelen deprem felaketinde Kılıçlı Köyü de etkilenmiş ve bu arada okulumuzun binaları da zarar gördüğü için 3 derslikli bina haricindeki binaların yıkılmasına karar verilmiş ve bunun sonucunda yıkım yapılarak yerine; 1998 yılında Anadolu Kalkınma Vakfı Başkanı Prof. Dr.Ahmet Akyürek ve Alman vakıfları tarafından 3 katlı ve 10 derslikli yeni bina yapılmıştır. 23 Nisan 1999 tarihinde binanın açılışı yapılarak hizmete açılmıştır. Bu tarihten itibaren Kılıçlı İlköğretim Okulu olan okulumuzun adı Kılıçlı Ahmet Akyürek İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz 4+4+4 sisteminden dolayı Kılıçlı Ahmet Akyürek İlkokulu-Kılıçlı Ahmet Akyürek Ortaokulu olarak hizmet vermektedir